Kulturminneseminar

Tidsrom:15.-20. september 2007
Type:Seminar
Ansvarlig: Alf Tore Hommedal og Berit Sellevold

Høsten 2007 hadde Avdeling for Arkeologi ved Norsk institutt for kulturminneforskning NIKU seminar i Tolfa.

På programmet sto forelesingar og faglege samtalar med fagpersoner ved Museo Civico di Tolfa og den arkeologiske feltstasjonen i Cappucinarklosteret. Fokus for seminaret var forvaltning av kulturminner i en italienske middelalderby. Deltagerene besøkte også de pågående arkeologiske utgravingene i den forlatte middelalderbyen Cencelle (Leopolis) nordvest for Allumiere, og utgravningene av en romersk villa i Farnesina med utgravningsleder Fabrizio Vallelonga, og professor Beatrice Casocavallo fra universitetet i Roma som guider.

En hel dag ble tilbrakt i Tarquinia hvor byantikvaren viste rundt blant kirker, palasser og høye tårn, samt på en arkeologisk utgravning i byen. Tarquinia, som i tillegg til å være en godt bevart middelalderby ogsåkan også by på en stor etruskisk nekropol og et flott arkeologisk museum.

Det ble også tid til å besøke middelalderborgen i Santa Severa og det marinearkeologiske museet i borgen, de etruskiske templene i Pyrgi, utgravingene ved greske og etruskiske havnebyen Grenice.

Bookmark and Share

Logg inn for å kommentere.

Du må være logget på for å lese kommentarer, og for å kunne skrive en kommentar i denne bloggen.

Vennligst send epost til webmaster med en kopi av den URLen du finner i adressefeltet i nettleseren dersom du mener noe av innholdet på denne siden er upassende.

This page is from: http://tolfa.no/roztr/content_show.php