Fotofontane

Tidsrom:4.-12. august 2007 (Tolfa)
11.-25. november (Trondheim)
Type:Kunstutstilling
Ansvarlig: Ole Tolstad
Omtale:

Ole Tolstad har i mange år fotografert i alle de offentlige vaskeriene i Tolfa. I 2007 ble det utstilling av disse bildene, med vernissage lagt til samme dag som den store byfesten Festa dell'arte. Som utstillingsrom ble det nedlagte vaskeriet Fontana Nuova i Via Lavatoio benyttet, noe som skapte en spesiell ramme rundt utstillingen.

Utstillingen besto av 25 objekter med fotografier og installasjoner produsert på laken, akryl, eloksert aluminium, transparent plast og vaskeremedier. Tema var bilder fra samtlige seks offentlige vaskeriet i Tolfa: Canale, Poggio delle Croci, Lizzera, Fontana Nuova, Rimojela og Bonizi – pluss noen vannbilder fra Norge. Framvisning av filmer fra alle vaskeriene gikk paralellt fra videokanon på vegg.

Åpningen var en flott forestilling med tema vann og kilder, og med ulike innslag av lokale og norske kunstnere. Poeten/sangeren Sergio Ceccetti og gitaristen Giorgio Piroli sang og spilte. Poesia a braccio-sangeren Franco Finocchi og Wigdis Sæther fra senteret sang hver for seg, sammen og mot hverandre. Franco hadde laget både en sang til utstillingen og en sang til San Giuseppe! Rune Henningsen og Barbro Hernes hilste og overrakte blomster fra Centro studi.

Utstillingen førte også til at lokale politikere og frivillige arbeider gjennom aksjonen Salviamo la Fontana for å få kommunen til å frigi vaskeriet det nedlagte vaskeriet til kulturformål.

Bookmark and Share

Logg inn for å kommentere.

Du må være logget på for å lese kommentarer, og for å kunne skrive en kommentar i denne bloggen.

Vennligst send epost til webmaster med en kopi av den URLen du finner i adressefeltet i nettleseren dersom du mener noe av innholdet på denne siden er upassende.

This page is from: http://tolfa.no/roztr/content_show.php